Založ si blog

… a čo teraz?

 

 

Slovenský turizmus je ako magnet, ktorý priťahuje ruky mocných, aby na ňom zbohatli.Pomaly ale isto ho pochovávala jedna politická garnitúra po druhej.Stalo sa presne to, čo chceli. Zbohatli a stále sa hrali na záchrancov a spasiteľov.Všetky tie ich „medicíny“ sa im vymkli z rúk. Ako rýchlo vznikali rôzne združenia, organizácie a ďalšie a ďalšie zaručené spolky, ktoré mali všetkým pomôcť, tak pomohli len vyvoleným a potom postupne stratili na sile, tak ako strácali na sile dotácie z našich daní pre tieto veľkolepé záchranné akcie.

 

… a čo teraz?

 

Viem, že všetci poskytovatelia reštauračných a ubytovacích služieb sú už znechutení a stratili možno aj to posledné – nádej. Ako sa hovorí: „Pomôž si človeče, aj Pán Boh Ti pomôže“, platí do bodky. Môj nebohý dedo, ako niekdajší „špeditér“ s konským povozom, používal stále jeden slogan: „všetky veľké veci sa skladajú z maličkostí“. Vtedy som nechápal, čo ten dedo hovorí, ale dnes viem oceniť jeho múdrosť. Byť veľkým nemôžeš byť hneď. To jednoducho nejde.A tak je to aj so slovenským turizmom a cestovným ruchom. Namiesto toho aby stavali dom od základu, išli montovať strechu. Potom to navonok vyzerá, ako keby Slovensko ani nežilo, netešilo sa, nezábavalo, nerozdávalo krásu a radosť.

 

… a čo teraz?

 

Tí mocní, ktorí mu mali pomôcť, nepochopili jednu základnú a najpodstatnejšiu vec. Turizmus neznáša znásilnenie. A navyše znásilnili dieťa, ktorým slovenský turizmus bezpochyby je.Nevytvárali podmienky na jeho vývin, aby sa ľudia dozvedeli o tej či onej pamiatke, o tom či onom podujatí, zaujímavej turistickej lokalite z jednotného zdroja informácií.Ale zákazky na miliónové web stránky boli rozdané a konferencie, semináre, stretnutia o tom ako POCHOVAŤ SLOVENSKÝ TURIZMUS A CESTOVNÝ RUCH mali veľký úspech. Úspech z našich peňazí. Veď svoje nerozdávali.

 

… a čo teraz? …

Všimli ste si, že

06.05.2012

nedávno sa objavila v médiách analýza webových stránok jednotlivých prírodných rezervácií nášho Slovenska? Je veľmi smutné, že niekto tretí musí ukázať, v akom katastrofálnom stave sa táto najdôležitejšia časť marketingu v turizme a cestovnom ruchu nachádza. Základom prvého stretnutia s potencionálnym návštevníkom je mať zdroj zaujímavých informácií. [...]

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

ziveslovensko

Sme hrdí na krajinu v ktorej žijeme. Internetovému publiku prinášame pohľady na krajinu a zaujímavé miesta, dianie v regiónoch, pozvánky na akcie a podujatia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 3115x
Priemerná čítanosť článkov: 1558x

Autor blogu